Rijlessen: jong geleerd …..

Als je jong bent ligt de wereld voor je open en dan wil je natuurlijk ook wel eens verder kijken dan Eindhoven en omgeving. Het is dus zaak om snel je rijbewijs te behalen, zodat je het weekend tenminste de autosleutel van je pa kunt lenen. Tegenwoordig kun je al met je 15e jaar beginnen met het volgen van theorielessen, dan kun je als je 16 wordt het theorie-examen afleggen. Er zijn in de omgeving van Eindhoven tal van rijscholen waar jongeren, op deze wijze alvast kunnen beginnen met de voorbereiding voor het behalen van hun B-rijbewijs. Als je het theorie-examen opzak hebt, mag je namelijk al met 16,5 jaar beginnen met het volgen van rijlessen.

Met 17 achter het stuur!

Als je met 16.5 jaar reeds begint met het nemen van rijlessen, kun je wanneer je 17 wordt het rijexamen voor het rijbewijs B afleggen. Dus als alles meezit, heb je op je 17e dat fel begeerde roze pasje in het bezit. ‘Kom op pa, waar zijn de autosleutels?’

Je bent nu wel officieel bevoegd om achter het stuur te kruipen, maar wel onder enkele beperkende voorwaarden:
Je mag enkel in Nederland achter het stuur kruipen.
Je mag tot je 18e verjaardag enkel rijden onder begeleiding van een coach.

De coaches kunnen bijvoorbeeld je ouders, ooms en tantes of de buurman zijn. Je kan maximaal 5 coaches hebben, deze moeten op je begeleiderspas vermeld staan.

2toDrive!

Met dit 2toDrive initiatief kun je dus op jonge leeftijd al beginnen met rijlessen. ‘Jong geleerd’ is tenslotte nog steeds ‘oud gedaan’. Maar om te voorkomen dat je Eindhoven en omgeving ‘onveilig’ maakt, kun je eerst een jaar ervaring opdoen onder begeleiding van je coaches.

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>