Zo snel mogelijk je rijbewijs!

Als je 16 of 17 bent, mag je geen alcohol kopen. Maar je mag wel in een auto rijden. Tenminste, je mag les nemen als je 16,5 bent en als je 17 bent ook rijexamen doen. Dan kun je het natuurlijk lekker rustig aan doen en elke week een uurtje gaan rijden. Als je het goed doet, ben je toch al gauw 20 lessen verder voor je aan het praktijkexamen toe bent. Ben je geen natuurtalent, dan kan het zomaar 40 lessen duren. Een half jaar ben je dus al gauw kwijt voor je dat felbegeerde roze pasje in ontvangst mag nemen.

Dat moet sneller kunnen, zou je denken. En het kan ook inderdaad sneller: met een spoedcursus kun je al in drie weken klaar zijn. In die drie weken ben je intensief bezig met het autorijden. Daarna ben je klaar voor het rijexamen. Voor je begint, moet je wel zorgen dat je je theorie-examen gehaald hebt. Maar als je toch pas op je 17e mag afrijden, heb je daar al genoeg tijd voor gehad.

Ook als je de 17 al lang gepasseerd bent, is een spoedcursus een goede optie. Rijles neem je tenslotte omdat je wilt leren autorijden, niet omdat je de rijlessen zo leuk vindt. Dan is het wel zo prettig als je snel resultaat ziet en niet maanden bezig bent voor je toe bent aan het rijexamen. Tenzij je de rijinstructeur erg leuk vindt, dan kun je beter voor het langere traject kiezen.

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>